Vaikų vasaros stovykla „Pažink ir kurk save“ Kybartų bendruomenėje 2018m. rgpjūčio mėn. 6-10 d.



2018 m. rugpjūčio mėn. 6-10 dienomis, Kybartų bendruomenė organizavo vaikų vasaros stovyklą vaikams „Pažink ir kurk save“.  Stovykla veikė nuo rugpjūčio 6 iki 10 dienos. Ja lankė 35 pirmos –aštuntos  klasių mokiniai. Su vaikais  dirbo jogos mokytoja Eugenija Saurusevičienė ir Kybartų „Saulės“ progimnazijos etikos, žmogaus saugos, neformalaus ugdymo,  vyr. mokytoja Agnė Nacevičienė.   Stovyklos darbą koordinavo bendruomenės pirmininkas  Vitas Katkevičius. Džiugu, kad lėšos  skirtos  iš Vilkaviškio rajono savivaldybės 2018 metų nevyriausybinių organizacijų rėmimo programos. (Sutartis 2018m. liepos 10 d. Nr. J2-368). Stovyklai buvo skirta 379 Eur. Papildomai bendruomenė skyrė  38 Eur. (10%). Viso 417,00 Eur. Naudojant netradicinius ugdymo metodus buvo organizuojamos įvairios veiklos. Piešimo, jogos. Vaikai susipažino su Kybartų miesto istorija, sužinojo apie žmones, kurie čia gyveno ir dabar gyvena, kuo žmogaus gyvenime svarbi knyga. Visą stovyklos laiką vaikai piešė. Buvo vykdoma aktyvi sportinė veikla.  Penktoji stovyklos diena: Su virpesiu širdį, iš džiaugsmo, kad pažinom tiek daug nuostabių vaikų, ir truputį su liūdesiu, kad reik išsiskirti, uždarėme stovyklos duris. Tiek patyrėm, kad sunku išsakyti, kaip buvo smagu ir gera dalintis savo širdimis. Taip sakė stovyklos mokytojos Eugenija ir Agnė. 
„Nemaste“ vienas žodis, tačiau vertimas ilgas „Mano siela garbina tavo sielą. Aš garbinu tavo vidų, kuriame slypi visa Visata. Aš garbinu šviesą, meilę, tiesą. Grožį ir ramybę tavyje, nes tai taip pat yra mano viduje. Dalindamiesi šiais dalykais mes esame darnūs, esame panašūs, esame vienas. Dažnai žodžiu „Namaste“ prasidėdavo  ir baigdavosi jogos pamoka. Su džiaugsmu ir nostalgija pagalvojame, kad jau pasibaigė vaikų vasaros stovykla. Iš tiesų, kaip greitai pralėkė savaitė!
Džiaugiamės ir už tai nuoširdžiai dėkojame stovyklos vadovams ir mokytojoms sakė stovyklos uždaryme dalyvavęs Kybartų seniūnas Romas Šunokas.






















Komentarų nėra:

Pažintinė ekskursija į Krokuvą, Veličkos druskų kasyklas, Ojcovo parką ir kt.

  KROKUVA. VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLOS   PROGRAMA (2024 m. gegužės 18-19 d. (šeštadienis, sekmadienis)   Jei galingosios Romos imperijos la...