Kviečiame keliauti į Lenkiją aplankant Mozūriją ir „Vilko irštvą”*.

 


MOZŪRIJOS EŽERYNAIS...

 PROGRAMA (2023 m. liepos 22 d.)  5.30 v.

 Puiki savaitgalio išvyka į tūkstančio ežerų kraštu vadinamą Mozūriją... Tai kraštas, kuris aktyvaus poilsio mėgėjus vilioja vandens pramogos, o besidominčius istorija traukia kadaise čia gyvenusių prūsų pėdsakai ir įvairiais istorijos etapais įsirėžę ženklai.

 Išvykstame iš Kybartų m. nuo Naujosios apaštalų bažnyčios aikštelės anksti ryte 5 val. 30 min. Kelionė per Lenkiją. Atvykstame į Lenkijos vasaros sostinę - Gižycko miestą. Trumpas sustojimas kavos pertraukėlei. Vykstame į Šv. Lipką - barokinį vienuolyno ir bažnyčios ansamblį, garsėjanti “šokančiais” vargonais. Esant galimybei išvysime kaip skambant muzikai ant vargonų esančios figurėlės pradeda judėti.

Vykstame į mažą ir jaukų miestelį Reszel, įsikūrusį Mozūrijos ežeryno apylinkėse, kuris vilioja turistus, XIV a. menančia, gotikine pilimi. Lankysite Reszel pilį*, pasižvalgysite nuo pilies bokštų po vaizdingas apylinkes.

Keliaujame į Gierložo girią, kur aplankome buvusią Hitlerio būstinę „Vilko irštvą”*. „Vilko irštva” – tai aštuoniasdešimt įvairių statinių – bunkerių (ilgis ir plotis 30-50 metrų, aukštis 10-12 metrų), išsidėsčiusių nedidelėje miškingoje teritorijoje. Su vietine gide apžiūrime bunkerių liekanas: elektrinę, karininkų namus, kazino, kino teatrą ir viešbutį.

Vėliau vyksime į jaukią karčiamą paskanauti tradicinės lenkiškos virtuvės patiekalų, norintys galės čia pat įsigyti ir rankų darbo lauktuvių. Vakarop, kupini įspūdžių, išvyksime namų  link.

 

         Kelionės kaina:

Asmenų skaičius

40

Kaina asmeniui, EUR

45.00

 

Į kainą įskaičiuota:                                             Į kelionės kainą neįskaičiuota:

Kelionė autobusu;                                              mokamiems objektams turėti 15 eur. asmeniui

Kelionės dokumentų sutvarkymas;                    asmeninės išlaidos

Kelionių vadovo paslaugos;

Dėl kelionės kreiptis į organizatorių Vitalių Šidiškį,  J.Basanavičiaus g. 44 , Kybartai

Tel. nr. +370 618 28188


Komentarų nėra:

Medicinos darbuotojai savo profesinę šventę šventė Kybartuose.

  Balandžio 27-ąją šalies medicinos darbuotojai mini savo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną. Šia proga Vilkaviškio Pirminės svei...