Kelionės programa


Magiškoji Norvegija

2023m liepos 17-23 d.

17 07  DIENA. Išvykstame 5 val iš. Kybartų , nuo Naujosios Apaštalų bažnyčios aikštelės, 5.45 val. iš Vilkaviškio, 7 val. Kaune. Kelionė link Talino, 16 val. vykstame į terminalą ir apie 18 val. išplaukiame ištaigingu kruiziniu laivu į Švediją. Laukia nepamirštamas vakaras laive: gyva muzika, vakarinė programa, karaokė, diskoteka. Taip pat kruizo metu galėsite grožėtis nepaprastais Baltijos jūros vaizdais, šcherais, fiordais, saulėlydžiu jūroje. Nakvynė kelto kajutėse.

18 DIENA. Pusryčiai, atplaukiame į Stokholmą ir vykstame link Oslo, apžvalginė autobusu po miestą, ypač įdomus unikalus Operos teatro pastatas – daugelio tarptautinių architektūrinių konkursų laureatą. Tai įspūdingas 38,5 tūkst. kv. metrų dydžio stiklinis pastatas, kurio fasadas tikslingai yra dalinai panardintas po vandeniu ir yra padengtas itališku marmuru bei baltu granitu. Vykstame link kalnų. Nakvynė Hamar Vandrerhjem Vikingskipet mieste Hamar: 3 dviviečiai, 4 triviečiai, 4 keturviečiai, 2 šešiaviečiai kambariai.

19 DIENA. Kontinentiniai pusryčiai, keliaujame į Trolių šalį. Serpantinais kylame Trolstigeno keliu į 1850 m aukštyje esančią apžvalgos aikštelę. Pravažiuojame tiltą virš įspūdingo 230 m aukščio Stigfoseno krioklio. Nusileidę nuo kalnų persikeliame per Nordalio fjordą (Linge–Eidsdalis). Erelių keliu važiuojame link Geirangerio – vieno iš gražiausių Norvegijos fjordų,  esant galimybei pasiplaukiojimas  pasakiško grožio Geirangerio fjordu,  kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.  Vėl kylame vingiuotais kalnų keliais, trumpai sustojame prie Flydalio kanjono. Esant geram orui pasikeliame į Dalsnibos viršūnę* (1476 m), pasigrožime žemiau esančiomis kalnų viršūnėmis. Vykstame į Lomą– kalnų turizmo centrą. Nakvynė Nordal Turistsenter Lome: keturviečiai nameliai su patogumais ir virtuvėlėmis.

20 DIENA. Savarankiški pusryčiai, iš ryto vykstame į Jotunheimeno nacionalinį parką, kuris apsuptas įspūdingiausių kalnų viršukalnių. Tai pats populiariausias parkas. Keletą kartų sustosime apžvalgos aikštelėse pasigrožėti labai įspūdingomis kalnų panoramomis. Toliau vykstame ilgiausio Norvegijoje (1865 m.) ir net trečio pagal ilgį pasaulyje Sogne fjordo link. Keltu persikeliame per jį iš Manhellerio į Fodnesą. Važiuojame ilgiausiu Norvegijos tuneliu iš Lerdalio į Aurlandą. Kirtę daugybę tunelių atvykstame į Bergeną, miestą, vadinamą Vartais į fjordų karalystę. Čia laukia atrakcija – keliamės funikulieriumi į Floyeno kalną* (323 m), nuo kurio atsiveria pasakiškas vaizdas į Bergeno senamiestį. Nakvynė Quality Hotel Edvard Grieg Bergene: 5 dviviečiai, 4 triviečiai, 6 keturviečiai.

21 DIENA. Pusryčiai bufetas su šaltu ir šiltu maistu, anksti ryte ekskursiją pradedame senojoje prieplaukoje jau 700 metus veikiančiame žuvų turguje. Lankomės Brygene – geriausiai išsilaikiusiame Europoje viduramžių pirklių mediniame kvartale (išlikęs iš XIV–XVI a. laikų). Brygenas – Bergeno senamiestis, įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.  Apie pietūs išvykstame Švedijos link. Tiltu važiuojame per Hardangerio fjordą (179 km) . Gerą pusdienį mus lydės vaizdingi ir itin unikalūs, nuolat besikeičiantys Norvegijos slėnių, kalnų bei fjordų vaizdai. Trumpas sustojimas prie Voringo krioklio(145 m). Nakvynė Švedijoje, viešbutyje Rasta Grums: dviviečiai kambariai.

22 DIENA. Pusryčiai. Vykstame į Skoklosterio pilį* (XVII a.), kurios šeimininkas Karlas Gustafas glaudžiai susijęs su švedų karais, vykusiais su Lietuva ir Latvija. Pilis, unikali tuo, kad jos odinis interjeras nepakitęs išsilaikė nuo XVII a. iki pat šių dienų. Barokinė pilis, esanti prie Melareno ežero ,  puikus švedų baroko pavyzdys. Vykstame į keltą. Nakvynė kelto kajutėse.

23 DIENA. Pusryčiai, prieš išvykstant laukia ekskursija po Talino senamiestį: viduramžiškame senamiestyje, kuris nors ir nedidelis, pilna įdomių vietų ir painių, labai vaizdingų siaurų gatvelių. Atrandame miestą garsinančius Hermano ir Storosios Margaritos bokštus, pasigrožime ir Šv. Nikolajaus, Šv. Olavo, Šv. Dvasios bažnyčiomis, keliamės į praeitį viduramžius menančioje Rotušės aikštėje bei ant Tompea kalvos, atrandame Šv. Katerinos skersgatvį, miesto gynybinę sieną. Pastabiausi galės atrasti specialią apvalią plytelę Rotušės aikštėje, nuo kurios pamatysime visus penkis Talino senamiesčio bokštus. Kelionė iš Talino atgal namo.

Kaina: 670 eur asmeniui, būtinai rekomenduojame užsisakyti pusryčius laive vieni pusryčiai 18 eurų, nes važiuosime visą dieną be karšto maisto, grįžtant irgi pusryčiai - 18 eurų .

 Į kainą įskaičiuota: kelionė patogiu autobusu; 4 nakvynės kempingo nameliuose ir viešbučiuose,treji  pusryčiai, 2 nakvynės kelto kajutėse, grupės vadovo, gido paslaugos,kelionės dokumentų sutvarkymas.

*Į kainą neįskaičiuota asmeniui: lankomi objektai, medicininės išlaidos ir draudimas, vietinių gidų paslaugos.

Pažymėtiems objektams rekomenduojame turėti apie apie  90 eur  Norvegijai ir apie 50 eur Švedijai, draudimas už papildomą mokestį, pasiliekama teisė keisti lankomų objektų eiliškumą, kelionės vadovas ekskursijų mokamuose objektuose neveda.

 

Komentarų nėra:

Medicinos darbuotojai savo profesinę šventę šventė Kybartuose.

  Balandžio 27-ąją šalies medicinos darbuotojai mini savo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną. Šia proga Vilkaviškio Pirminės svei...