Nemokama kelionė autobusu į Naisius rugsėjo 30 d.

 



1.    Kelionė autobusu, apsilankymas molio lipdymo edukacijoje,  ir gido paslaugosNEMOKAMOS

Š/.              Š/m. rugsėjo 30 d. (penktadienis).

Atvykę į Naisius (Šaulių apskr.) pamatysime: Baltų dievų skulptūrų muziejų; Inkilų muziejų; Baltų areną; Baltų žolynų muziejų; Karališkųjų žalčių šeimyną; Miško žiedų taką; Laimės ežerą su meilės salą (angelų-triušių salą);Vandens lelijų muziejų; Supynių parką (visi išvardinti muziejai yra po atviru dangumi). ir kt.

Taip pat Naisiuose yra:

·  Naisių žemės istorijos muziejus

·  Žemaitukų žirgynas

·  Šiaulių rajono literatūros muziejus

·  Restoranas visai šeimai „Baltas gandras“

Trumpą muziejų aprašymą ir nuotraukas rasite http://naisiai.lt/lankytini-objektai/

 Molio lipdymo edukacija. Šios edukacijos metu Naisių svirne turėsite unikalią galimybę iš arčiau susipažinti su puodžiumi Mindaugu, kuris papasakos, kaip žiedžiami puodai ar kiti dirbiniai iš molio. Lankytojai edukacijos metu ir patys galės išbandyti savo sugebėjimus darbuojantis su moliu. Edukacijos trukmė apie 45 min.  Ši edukacija nemokama

2.    Dalis edukacijų yra mokamos, ir reikia iš anksto užsisakyti. 

Edukacijos: Orientavimosi sporto žaidimas „Pažink Naisius“  Kviečiame susipažinti su orientavimosi sportu ir Naisiais. Užsiėmimo metu gausite Naisių sportinį žemėlapį su jame pažymėtais punktais, kuriuos reikės surasti. Taip pat punktuose bus pažymėtos raidės, iš kurių vėliau reikės sudėlioti žodį. Trasos ilgis 2,2 km. Užsiėmimas tinkamas įvairaus amžiaus pavieniams asmenims arba grupėms. Simbolinė žaidimo kaina 1 žemėlapis-1 eur.

Edukacija „Pabūk žirgu“ Edukaciją 4–10 m. vaikų 10–20 dalyvių grupėms – „Pabūk žirgu”.Užduotys moksleiviams – “Dirbk kaip žirgas, mąstyk kaip žmogus”. Edukacijoje dalyvaujantiems grupės vaikams bus sudarytos galimybės patiems pakartoti žirgo atliktus pratimus ir įsitikinti ar lengva būti žirgu. Programos trukmė apie 45min.

Įveikę užduotis sulauks mažos staigmenos.

Kaina vienam dalyviui – 2 eurai.

Edukacijos pristatomasis video:  Edukacija „Nuo arklio iki puošnaus žirgo“ Edukacija vyresnio amžiaus moksleivių ir suaugusių žmonių 10–25 dalyvių grupėms „Nuo arklio iki puošnaus žirgo: grožio procedūros“. Demonstruojama, kaip iš gardo atvestas žemaitukas pamažu virsta varžyboms ar šventei papuoštu žirgu. Rodoma ir aiškinama, kaip supinami karčiai ir uodega, kaip panaudoti šventinius žirgų aksesuarus, kokia turi būti žirgo priežiūra ir naudojami įrankiai. Dalyviai galės klausti rūpimų klausimų ir patys galės atsakinėti į trenerės klausimus. Už teisingus atsakymus laukia dovanėlės su  vaizdais iš žirgyno gyvenimo. Kaina vienam dalyviui – 3 eurai. Programos trukmė – 30 min.  Galima užsisakyti ir jodinėjimo paslaugas. Nepilnamečiai vaikai turi su savimi atsivežti raštinius tėvų sutikimus. Prisegu tėvų sutikimą, jeigu jodinėsite

Yra ir daugiau mokamų edukacijų. Ekskursija Naisiuose su pietumis kavinėje  „Baltas gandras“ užtruks iki 4 val.        Pietūs kavinėje - 5 eur.

Iš Kybartų miesto nuo aikštelės prie Naujosios apaštalų bažnyčios J. Basanavičiaus 39, Kybartai rugsėjo 30 d. (penktadienis) išvykstame 6 val. 30 min.

Kybartų bendruomenės nariai norintys nemokamai vykti į šią ekskursiją privalo užsiregistruoti pas Vitą Katkevičių tel. 8 612 85242 iki rugsėjo mėn. 25 d. imtinai.

 


Komentarų nėra:

Pažintinė ekskursija į Krokuvą, Veličkos druskų kasyklas, Ojcovo parką ir kt.

  KROKUVA. VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLOS   PROGRAMA (2024 m. gegužės 18-19 d. (šeštadienis, sekmadienis)   Jei galingosios Romos imperijos la...