Kviečiame keliauti į Norvegiją.

 

Magiškoji Norvegija

2023m liepos 17-23 d.

1 DIENA. Išvykstame iš Kybartų anksti ryte (valanda bus tikslinama). Kelionė link Talino, keltu išplaukiame į Stokholmą. Nakvynė keturvietėse kelto kajutėse.
2 DIENA. Atplaukiame į Stokholmą ir vykstame link Oslo,apžvalginė autobusu po miestą, ypač įdomus unikalus Operos teatro pastatas- daugelio tarptautinių architektūrinių konkursų laureatą. Tai įspūdingas 38,5 tūkst. kv. metrų dydžio stiklinis pastatas, kurio fasadas tikslingai yra dalinai panardintas po vandeniu ir yra padengtas itališku marmuru bei baltu granitu. Vykstame link kalnų, nakvynė kempingo nameliuose Bjorli.
3 DIENA. Keliaujame į Trolių šalį. Serpantinais kylame Trolstigeno keliu į 1850 m aukštyje esančią apžvalgos aikštelę. Pravažiuojame tiltą virš įspūdingo 230 m aukščio Stigfoseno krioklio. Nusileidę nuo kalnų persikeliame per Nordalio fjordą (Linge–Eidsdalis). Erelių keliu važiuojame link Geirangerio – vieno iš gražiausių Norvegijos fjordų. Čia laukia pasiplaukiojimas (apie 2 val.) pasakiško grožio Geirangerio fjordu, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Vėl kylame vingiuotais kalnų keliais, trumpai sustojame prie Flydaliokanjono. Esant geram orui pasikeliame į Dalsnibos viršūnę* (1476 m), pasigrožime žemiau esančiomis kalnų viršūnėmis. Vykstame į Lomą– kalnų turizmo centrą. Nakvynė kempingo nameliuose Lome.
4 DIENA. Iš ryto vykstame į Jotunheimeno nacionalinį parką, kuris apsuptas įspūdingiausių kalnų viršukalnių. Tai pats populiariausias Norvegijos nacionalinis parkas, kuriame gausybė ledkalnių ir stūkso aukščiausia Norvegijos viršukalnė Galdhiopigenas* (2469 m). Esant geram orui pakilsime į aukščiausią autobusu pasiekiamą Jyvasshytto (1865 m) apžvalgos aikštelę. Toliau vykstame ilgiausio Norvegijoje (1865 m.) ir net trečio pagal ilgį pasaulyje Sogne fjordo link. Keltu persikeliame per jį iš Manhellerio į Fodnesą. Važiuojame ilgiausiu Norvegijos tuneliu iš Lerdalio į Aurlandą. Kirtę daugybę tunelių atvykstame į Bergeną, miestą, vadinamą Vartais į fjordų karalystę. Čia laukia atrakcija – keliamės funikulieriumi į Floyeno kalną (323 m), nuo kurio atsiveria pasakiškas vaizdas į Bergeno senamiestį. Esant geram orui, pasivaikščiojimas po naktinį Bergeną. Nakvynė jaunimo viešbutyje.
5 DIENA. Pusryčiai. Anksti ryte ekskursiją pradedame senojoje prieplaukoje jau 700 metus veikiančiame žuvų turguje. Lankomės Brygene – geriausiai išsilaikiusiame Europoje viduramžių pirklių mediniame kvartale (išlikęs iš XIV–XVI a. laikų). Apžiūrėsime Rozenkranco bokštą (XII–XVI a.). Jis miesto muziejaus dalis ir yra vienas iš svarbiausių Renesanso paminklų Norvegijoje, karaliaus Haakono salė (XIII a.), Šv. Marijos bažnyčia (XII a.)*. Apie 13 val. išvykstame Švedijos link. Tiltu važiuojame per Hardangerio fjordą (179 km) . Gerą pusdienį mus lydės vaizdingi ir itin unikalūs, nuolat besikeičiantys Norvegijos slėnių, kalnų bei fjordų vaizdai. Trumpas sustojimas prie Voringo krioklio(145 m). Nakvynė Švedijoje, viešbutyje prie Karlstado.
6 DIENA. Pusryčiai. Vykstame į Skoklosterio pilį* (XVII a.), kurios šeimininkas Karlas Gustafas glaudžiai susijęs su švedų karais, vykusiais su Lietuva ir Latvija. Pilis, unikali tuo, kad jos odinis interjeras nepakitęs išsilaikė nuo XVII a. iki pat šių dienų. Barokinė pilis, esanti prie Melareno ežero, puikus švedų baroko pavyzdys. Vykstame į keltą. Nakvynė kelte.
7 DIENA. Kelionė iš Talino atgal namo.

Kaina: 670 eur asmeniui
Į kainą įskaičiuota:
kelionė patogiu autobusu; 4 nakvynės kempingo nameliuose ir viešbučiuose,treji  pusryčiai, 2 nakvynės kelto kajutėse, grupės vadovo, gido paslaugos,kelionės dokumentų sutvarkymas.

*Į kainą neįskaičiuota asmeniui: lankomi objektai, medicininės išlaidos ir draudimas, vietinių gidų paslaugos.

Pažymėtiems objektams rekomenduojame turėti apie apie  90eur Norvegijai ir apie 50 eur Švedijai, draudimas už papildomą mokestį, pasiliekama teisė keisti lankomų objektų eiliškumą, kelionės vadovas ekskursijų mokamuose objektuose neveda.

Jeigu manote vykti į šią kelionę jau galite registruotis pas Kybartų bendruomenės pirmininką Vitą Katkevičių tel. 861285242

Norinčių keliauti sąrašas jau užpildytas, kajutės ekskursantams ir autobuso vieta laive jau išpirkta.

Iki 2023 m. balandžio 20 dienos keliaujančius į Norvegiją prašome į šią bendruomenės sąskaitą  pravesti pinigus - 670 eur.  Sąskaitos numeris  LT114010051003374052 Luminor bankas. Sąskaitos valiuta: EUR

Pervedant pinigus parašyti: Vardas pavardė t.y. kas pinigus praveda ir įrašyti „už kelionę į Norvegiją“  

Kybartų bendruomenės identifikavimo kodas: 300038235


Norvegijoje galioja Europos sveikatos draudimao kortelė (ESDK) tik pirmai medicininei pagalbai. Prieš vykstant rekomenduojame papildomai apsidrausti nuo nelaimingų atsitikimų.


 



                                                          Pirmininkas          Vitas Katkevičius

Komentarų nėra:

Pažintinė ekskursija į Krokuvą, Veličkos druskų kasyklas, Ojcovo parką ir kt.

  KROKUVA. VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLOS   PROGRAMA (2024 m. gegužės 18-19 d. (šeštadienis, sekmadienis)   Jei galingosios Romos imperijos la...