Birštoniečiai Kybartuose






 Šį sekmadienį, t.y. gruodžio 9 d., nuostabiai praleidome laiką ir turėjome  ekskursiją po istorinius Kybartus. Taip išvykdami iš Kybartų sakė 43 ekskursantai iš Birštono miesto. 
 Jų apsilankymo tikslas Kybartuose- susipažinti su miestu, jo praeitimi, pabuvoti cerkvėje, ant viaduko per geležinkelį, Kybartų požemiuose ir kt. Kybartų bendruomenė mielai sutiko turistams tai parodyti ir papasakoti.  Šią dieną pabuvota miesto lankytinose vietose. Kelionė prasidėjo pasakojimu apie prieškarinį miestą, būnant prie autobuso stoties skvero. Po to apsilankėme Kybartų_Šv._Aleksandro_Neviškio_cerkvėje, Eushoristinio išganytojo bažnyčioje. Užlipome ant ilgiausio Lietuvoje pėsčiųjų viaduko virš geležinkelio bėgių linijų, nuo kurių matosi ne tik Kybartai, bet ir trupinėlis dabartinės Kaliningrado srities. Po to ekskursantai lankėsi pasienio zonoje, susipažino ,  kaip išorinę Europos Sąjungos sieną saugo pasieniečiai ir muitinės darbuotojai. Turistai aplankė Kybartų geležinkelio stoties požemius, LR prezidento  A.Smetonos pasitraukimo iš Lietuvos vietą. Šiems Kybartų miesto svečiams, kaip kad ir kitiems, o jų šiais metais atvyko virš 800, besidomintiems miesto istorija, parodytos ir kitos svarbios istorinės vietos. Kybartų bendruomenė mano, kad ši ekskursija šiais metais buvo ne paskutinė.  Turistai iš Birštono gėrėjosi sekmadienine miesto ramybe ir jo švara.
            Pirmininkas                  Vitas Katkevičius


Komentarų nėra:

Pažintinė ekskursija į Krokuvą, Veličkos druskų kasyklas, Ojcovo parką ir kt.

  KROKUVA. VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLOS   PROGRAMA (2024 m. gegužės 18-19 d. (šeštadienis, sekmadienis)   Jei galingosios Romos imperijos la...