Keliaukime į Kroatiją







Kelionė 2019 m. rugsėjo 5-12 d.

1 diena      Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos, Kelionė per Lenkiją, Čekiją. Nakvynė viešbutyje.

2 diena    Pusryčiai. Pakeliui sustojimas Štirijos provincijos sostinėje Grace. Ekskursija po senamiestį, aplankant Varpinę, Bokšto aikštę, barokinį mauzoliejų, gotikinę katedrą ir miesto aikštę, apsuptą siaurų viduramžių namų. Kelionė per Slovėniją, Kroatiją. Vakare atvykstame į Starigrad Paklenica – kurortą prie Adrijos jūros. Nakvynė privačiame sektoriuje.

3 diena     Poilsis prie jūros ARBA išvyka į Pago salą*, kuri su žemynu sujungta tiltu. Vos tik į ją įvažiavus matosi, kad žemė čia sausa ir nederlinga, yra vos keli rajonai užsodinti vynmedžiais ir alyvmedžiais. Pakrantė balta, gairinama boros vėjo, kraštovaizdis primena mėnulio peizažą. Ši sala taip pat garsėja nuostabiais rankdarbiais, vadinamais čipka, kurie įtraukti į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą. Ekskursija Pago mieste: senojo miesto sienos, vienuolynas ir Švč. Mergelės Marijos bažnyčios griuvėsiai. Nuo senų laikų čia išgaunama druska, kai kurios rūšys gali turėti net 75 mineralus! Siūlome aplankyti druskos muziejų*. Vietinių pasididžiavimas – avių pieno sūris „Paški“ – seniai, kaip ir druska, tapo geidžiamiausiomis lauktuvėmis iš Kroatijos. Sūrių gamyklos lankymas ir sūrių degustacija*. Druskų muziejaus lankymas. Vakarop atvykstame į vieną seniausių Kroatijos miestų Zadarą, kuris garsus IX šimtmečio bizantijos architektūros Šv. Donato bažnyčia, išlikusiais romėnų forumo griuvėsiais, penkių šulinių aikšte ir kt. Zadare galėsite pasiklausyti vienintelių pasaulyje jūros vargonų. Vakare grįžtame į Starigrad Paklenica. Nakvynė privačiame sektoriuje.
.
4 diena    Poilsis prie jūros ARBA vykstame į legendinį miestą – tvirtovę Dubrovniką*, savo grožiu stebinantį net daug mačiusį keliautoją. Jo senamiestis apjuostas pylimais ir dviejų kilometrų ilgio įspūdingo pločio ir aukščio siena, nuo kurios atsiveria jaukus ir tuo pačiu didingas viso miesto vaizdas. Siaurutės miesto gatvelės nuves prie didingų Sponzos ir Kunigaikščio rūmų su miesto globėjo Šv. Blažiejaus bažnyčia, Katedros su Ticiano Mergelės Marijos dangun ėmimo paveikslu ir eksponatais turtingų muziejų. Dubrovnikas – tikras architektūros šedevras, dėl išskirtinio savo grožio įtrauktas į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Sakoma, kad pasaulyje su Dubrovniku gali lygintis nebent Venecija ar Amsterdamas. Vakare grįžtame į Starigrad Paklenica. Nakvynė privačiame sektoriuje.

5 diena   Išvyka į Splitą*. Ekskursijos po miestą metu, Jus sužavės puikiai išlikęs 1700 m. senumo UNESCO saugomas Romos imperatoriaus Diokletiano rūmų kompleksas*, buvusi Jupiterio šventykla*, Katedra*, senamiestis ir kiti architektūros paminklai. Laisvu laiku - nepamirštamas atokvėpis vienoje iš šalia garsiųjų rūmų prigludusių kavinių. Poilsis prie jūros. Vakare grįžtame į Starigrad Paklenica. Nakvynė privačiame sektoriuje.

6 diena      Poilsis prie Jūros. Vakare grįžtame į Starigrad Paklenica. Nakvynė privačiame sektoriuje.

 7 diena      Išvykstame į Plitvice ežerų nacionalinis parkas*, saugomą UNESCO. Šiuo metu Plitvice ežerų nacionalinį parką sudaro 16 didelių ir mažų ežerų, kurie formavosi daugelį tūkstantmečių, kol atsirado juos jungiančios kaskados, kriokliai bei požeminiai vandens tuneliai. Bendras ežerų ilgis – 8 km. Aukščio skirtumas tarp aukščiausio ir žemiausio ežero – 78 metrai. Nakvynė viešbutyje.

8 diena. Pusryčiai. Kelionė per Čekiją, Lenkiją. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.

Kaina 310eur (kai vyksta 40 žmonių)

Į kainą įskaičiuota:
- kelionė patogiu autobusu,
-2 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais,
- 5 nakvynės privačiame sektoriuje be pusryčių (virtuvėlėse galima pasiruošti pusryčius ir vakarienę)
- grupės vadovo - gido paslaugos,
-Ekskursinė programa.
Pažymėtiems papildomiems* objektams reikia turėti (mokamų objektų kainos tikslinamos prieš kelionę)
-          Išvyka į Splitą 25eur/asm
-          Pago salos sūrių degustacija 15 EUR/asm
-          Drusku muziejus 1 EUR/asm
-          Plitvice ežerų nacionalinis parkas 26 EUR/asm
-          Išvyka į Dubrovninką 25 EUR/asm
-          1 pusryčiai Kroatijoje 8 EUR/asm
-          Kondicionieriaus naudojimas vienai dienai 6 eur .

Pastabos:
Draudimas už papildomą mokestį.
Kelionės metu vairuotojų darbo ir poilsio režimas reglamentuojamas Europos Sąjungos priimtais reglamentais.
Kelionių agentūra pasilieka teisę keisti lankomų objektų eiliškumą.
Kai kurių lankomų vietų objektų gidų paslaugos teikiamos už papildomą mokestį.
Kelionės vadovas neveda ekskursijų mokamuose objektuose.
Į kainą neįskaičiuota viešojo transporto bilietai, kai autobusas dėl vairavimo ir poilsio režimo privalo stovėti.
Kelionei prašome registruotis pas Birutę Miknevičienę tel.861491182



Komentarų nėra:

Pažintinė ekskursija į Krokuvą, Veličkos druskų kasyklas, Ojcovo parką ir kt.

  KROKUVA. VELIČKOS DRUSKŲ KASYKLOS   PROGRAMA (2024 m. gegužės 18-19 d. (šeštadienis, sekmadienis)   Jei galingosios Romos imperijos la...